Nieuws

Neem een abonnement op onze nieuwsbrief

Do you have entrepreneurial spirit and want to conquer Europe with us?

We are looking for Affiliated Partners to establish operations in Sweden and other European countries to support our aggressive expansion targets.

De drie grootste uitdagingen met raamcontracten

In de regel zijn zowel de verkoper als de koper tevreden als ze een raamcontract hebben ondertekend. De ervaring laat echter zien dat slechts een klein gedeelte van alle raamcontracten uiteindelijk wordt gebruikt in lijn met de bedoelingen van de mensen die ze hebben afgesloten. 


IFRS 16

Nieuwe regels - leasecontracten krijgen dezelfde status als investeringen

De nieuwe IFRS-regels die vanaf 2016 gelden betekenen dat leasecontracten dezelfde status krijgen als investeringen. Dit betekent dat toekomstige betalingsverplichtingen moeten worden geregistreerd als verplichtingen op de balans, en dat de gebruikswaarde ervan moet worden geregistreerd als activa.


Een overzicht creëert vertrouwen en verhoogt de verkoopprijs van een bedrijf

De weg naar een potentiële belegger is geplaveid met vertrouwen - vertrouwen dat de investering zichzelf zal terugbetalen. Als de kosten niet duidelijk zijn, is het moeilijk voor investeerders om te zien of hun aankoop een succes zal zijn.


Zo maakt u outsourcing winstgevender

Steeds meer bedrijven focussen op hun kernactiviteiten en outsourcen de rest. De explosieve groei in de B2B-markt heeft ertoe geleid dat lopende contracten worden getekend door bedrijven op elk niveau, van hoog tot laag. 


De vier grootste valkuilen van meldingen via outlook

Veel financiële afdelingen doen hun best om contracten en overeenkomsten te beheren met Excel of een CRM-programma om een overzicht te krijgen van alle overeenkomsten, vervaldata en cijfers. Ze zetten agenda-afspraken in Outlook en schakelen de meldingenfunctie in om hen eraan te herinneren dat ze contracten op een bepaalde datum moeten verlengen of vernieuwen.


Viking Venture investeert in House of Control

Viking Venture, een van de grootste venturefunds van de Scandinavische regio, heeft in juni 2015 een aandeel van 55% in de House of Control Group AS gekocht.


Voeg miljoenen to aan uw eindcijfers - denk aan de prijsindex!

Veel overeenkomsten en contracten met een looptijd van 3-5 jaar of meer bevatten een clausule over jaarlijkse prijsaanpassing in relatie met de prijsindex. 


Onzekere tijden voor bedrijven - bedrijven moeten zichzelf omarmen

Onzekere tijden in Noorwegen en daarbuiten betekenen dat veel bedrijven in competitieve sectoren snel moeten schaalverkleinen.